Menu Dorotki

Jak zrobić idealne kluski drożdżowe na parze, pampuchy, parowańce, buchty, parowce? MENU Dorotki.

Jak przygotować drożdżowe ciasto i sprawić aby odpowiednio wyrosło? Gdzie tkwi tajemnica udanych drożdżowych klusek ugotowanych na parze? Z moim...

Soczyste i delikatne mięso z kurczaka na parze to doskonały pomysł na szybki obiad. MENU Dorotki.

Czy kurczak może być delikatny, soczysty, pyszny, zdrowy i dietetyczny? Czy to możliwe w jednym daniu? Tak, jeżeli przygotujemy go na parze.

Idealna golonka. Jak zrobić golonkę miękką w środku i z chrupiącą skórką? MENU Dorotki.

Golonka aby była doskonała powinna być miękka w środku, a jej mięso powinno się rozpływać. Natomiast na zewnątrz skórka powinna być złocista i...

Bulion warzywny. Jak przygotować esencjonalny, mocny i pyszny domowy bulion warzywny? MENU Dorotki.

Bulion warzywny (wywar) jest podstawą większości sosów, zup i wielu innych dań. Myślę, że warto poświęcić chwilę aby go samemu przygotować ze...

Najlepszy przepis na domowe pączki. Jak zrobić idealne ciasto na pączki? Jak smażyć? MENU Dorotki.

Zapraszam Was na bardzo dokładny i szczegółowy film jak zrobić wspaniałe domowe pączki. Pokażę Wam krok po kroku z czego zrobić ciasto na pączki i...

Oponki serowe. Donaty. Jak zrobić ciasto na oponki i jak dobrze je usmażyć? MENU Dorotki.

Gdy chociaż raz zrobicie te oponki serowe będziecie wykorzystywać ten przepis bardzo często. Ich przygotowanie i usmażenie z tym przepisem nie...

Sałatka śledziowa. Śledzie w sosie śmietanowo koperkowym z jabłkami i cebulką. MENU Dorotki.

Przepis na śledzie w śmietanie z dodatkami to pomysł na wspaniałą sałatkę, do którego często wracam ;-)

Opuncja figowa. Figa kaktusowa. Kaktus jadalny. Jak pozbyć się kolców? Jak obrać? MENU Dorotki.

Opuncja figowa jest potocznie nazywana owocem kaktusa czy po prostu kaktusem jadalnym. A tak naprawdę jest to taka wielka jagoda opuncji jadalnej,...

Domowy przepis na grzane wino. Jak zrobić naprawdę dobry rozgrzewający grzaniec ; } MENU Dorotki.

Z filmu dowiecie się jakie przyprawy dodać i jak wpłyną one na smak wina aby Wasze grzane wino było idealne... i taki grzaniec jest najlepszy ;-)

Karp smażony w dzwonka. Jak wybrać świeżego karpia? Jak przygotować i smażyć karpia? MENU Dorotki.

W tym filmie znajdziecie sprawdzony i pewny przepis jak przygotować karpia? W jaki sposób i jak długo go smażyć, oraz opowiem Wam po czym...

Karp smażony w dzwonkach. Jak wybrać świeżego karpia? Jak przygotować i smażyć karpia? MENU Dorotki.

W tym filmie znajdziecie sprawdzony i pewny przepis jak przygotować karpia? W jaki sposób i jak długo go smażyć oraz opowiem Wam po czym rozpoznać,...

Kutia Wigilijna. Wspaniała Świąteczna potrawa. Domowy przepis. MENU Dorotki.

Aromatyczne bakalie w połączeniu z kremowym makiem i miodem to przepis na wspaniałą Świąteczną Kutię. Jeśli nie wiecie jak przygotować mak i...

Groch z kapustą, a może kapusta z grochem? Przepis wigilijny. Jak zrobić to danie? MENU Dorotki.

Zapraszam Was na przepis jak zrobić groch z kapustą i to nie tylko na Wigilię ale też na inne święta. Z filmu dowiecie się nie tylko jak zrobić to...

Praktyczny test robota kuchennego z funkcją gotowania. Monsieur Cuisine Connect firmy Silvercrest.

LIDL poprosił mnie o przetestowanie nowoczesnego robota kuchennego z funkcją gotowania: https://bit.ly/2Ej7o6r Monsieur Cuisine-Connect marki...

Doskonała zupa rybna. MENU Dorotki.

Zupę rybną można zjeść niemalże w każdym zakątku świata. Co kraj to obyczaj, co region to przepis, a co dom i gospodyni to inny sposób...

Kompot z suszu. Jak ugotować idealny kompot z suszonych owoców. MENU Dorotki.

Jakich składników użyć i które dodatki do kompotu zmienią jego smak? Zobaczcie jak przygotować i przyprawić kompot z suszu by jego smak był dla Was...

Doskonała ryba po grecku tylko z MENU Dorotki.

Ryba po grecku według mojego przepisu jest delikatna w smaku i bardzo soczysta. Jej przygotowanie z tym przepisem nikomu nie powinno sprawić...

Przepis na RYBĘ PO GRECKU. MENU Dorotki.

To na szczęście tylko zapowiedź... Tak oczywiście nie zrobicie RYBY PO GRECKU. Jutro przepis właściwy -czyli wszystko jak zawsze dokładnie i ze...

Cztery soki, których nie znajdziecie w sklepie, dzięki wyciskarce Kuvings. MENU Dorotki.

Kuvings. Kod rabatowy DOROTA. Daje on zniżkę 150 zł na najnowszy model Kuvings - D9900. Zaglądnij na http://bit.ly/2JHF8do Słodki burak, Zielona...

Kasztany jadalne. Dlaczego warto je jeść? Jak gotować, jak piec kasztany jadalne? MENU Dorotki.

W tym filmie dowiecie się jak wyglądają kasztany jadalne, jak należy je przygotować, jak piec, a także jak je ugotować w wodzie czy na parze?

Rzodkiewka. Dlaczego warto jeść rzodkiewkę? Jak sprawić aby nie była tak ostra? MENU Dorotki.

Rzodkiewka: mała niepozorna ale jakże wielka. Zdrowa, bogata w witaminy i minerały. Ma jednak dla niektórych osób jedną wadę - potrafi mieć ostry...

Kulinarny prank, żart, dowcip nie tylko na Prima Aprilis czy Halloween. MENU Dorotki.

Jeśli macie ochotę komuś zrobić psikusa lub chcecie kogoś wkręcić to polecam przygotowanie na przykład tej przekąski. Sprawa szybka i prosta w...

Pierogi z kapustą i grzybami. Jak zrobić ciasto na pierogi? Jak przygotować farsz? MENU Dorotki.

Wszystko o pierogach z kapustą i grzybami. Jak przygotować dobry farsz i czym się różni kapusta kiszona od kwaszonej. Jak przygotować elastyczne...

Dlaczego warto pić soki owocowe i warzywne z wyciskarki wolnoobrotowej? MENU Dorotki.

Pięć porcji warzyw dziennie. Cztery przepisy na zdrowe soki. Zobacz efekty naszej współpracy z Komputronik.pl Produkt użyty w filmie dostępny jest...

Najlepsza pasta jajeczna. Jak ugotować idealne jajko na twardo? Jak obierać jajka? MENU Dorotki.

Przepis na wyśmienitą pastę z jajek. Pasta jajeczna może doskonale zastąpić masło. Jest również dobrym dodatkiem do wędlin czy warzyw, a także bazą...

Bananowe placuszki. Najprostsza przekąska na świecie. Zdrowa i bez cukru. MENU Dorotki.

Placuszki bananowe są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Potrzebne będą tylko dwa składniki i kilka minut czasu. Placuszki takie są zdrową...

Naleśniki ze szpinakiem. Jak zrobić naleśniki? Jak przygotować farsz ze szpinaku? MENU Dorotki.

Jak zrobić najlepsze naleśniki ze szpinakiem? Z czym połączyć szpinak, co dodać do nadzienia ze szpinaku i jak wzbogacić smak ciasta naleśnikowego?

Banan zapiekany na cieście francuskim. Szybki i łatwy deser bez dodatku cukru. MENU Dorotki.

Bardzo smaczny deser a słodki tylko z natury. Nie wymaga wiele pracy ani specjalnych umiejętności, a zaskakuje połączeniem smaków i atrakcyjnym...

Idealne placki ziemniaczane. Jakie wybrać ziemniaki? Jak smażyć i co do nich dodać? MENU Dorotki.

Jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane, a jak te miękkie i puszyste? Od czego zależy sukces? Czy z każdych ziemniaków można zrobić placki? Czego...

Papryka faszerowana i zapiekana. Idealna jako danie główne, przystawka lub przekąska. MENU Dorotki.

Ten przepis z pewnością spodoba się wielbicielom papryki. Zobaczcie jak łatwo i szybko możecie przygotować z papryki danie główne, przekąskę do...

Pomidory pieczone z parmezanem i szynką. MENU Dorotki.

Pomidor to nie tylko dodatek do kanapki, może on doskonale stanowić również samodzielne danie, przekąskę czy przystawkę podane na ciepło lub zimno....

Idealny kotlet mielony. Chrupiący z zewnątrz, soczysty i miękki w środku. MENU Dorotki.

Jakie wybrać mięso? Jak długo smażyć? Jak sprawić by kotlet mielony był pulchny i soczysty w środku, a na zewnątrz miał chrupiącą skorupkę? Jak...

Idealny kotlet mielony. Chrupiący z zewnątrz, soczysty i miękki w środku. MENU Dorotki.

Jakie wybrać mięso? Jak długo smażyć? Jak sprawić by kotlet mielony był pulchny i soczysty w środku, a na zewnątrz miał chrupiącą skorupkę? Jak...

Mizeria doskonała ; Jak obierać ogórki? Jak zakwasić śmietanę? MENU Dorotki.

Jak przygotować mizerię i jakich można użyć dodatków. Jak pozbyć się nadmiaru wody z ogórków? Z której strony obierać ogórki aby nie były gorzkie?

Pieczony łosoś na delikatnym szpinaku doprawiony sezamem. MENU Dorotki.

Jest to bardzo szybkie i efektowne danie, którym możecie zaskoczyć gości kiedy oni zaskoczą Was ;-)

Chleb pieczony w ognisku i piasku pustyni... MENU Dorotki.

Czy próbowaliście kiedyś upiec chleb w ognisku? W ognisku z ciernistych akacji... Czy to możliwe? Zobaczcie jak można to łatwo zrobić.

Ryż z jabłkami, zapiekany z migdałami. Doskonały jako danie główne lub deser. MENU Dorotki.

Danie bardzo aromatyczne i zaskakujące połączeniem smaków. Z tym przepisem każdy może je przygotować nawet nie mając doświadczenia.

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą białą w ziołach prowansalskich. MENU Dorotki.

Przepis na zapiekankę, która jest bardzo łatwa w wykonaniu. Myślę, że poradzi sobie z nią każdy. A przede wszystkim taka zapiekanka nie jest droga.

Zdrowa zupa jarzynowa. Doskonała, bo z młodych warzyw. Jak zabielać zupę? MENU Dorotki.

Szybka i prosta zupa z młodych warzyw. Aromatyczna i smaczna. Przy okazji opowiem Wam czym i jak zabielić zupę i jak zahartować śmietanę?

Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką na pysznym puszystym kremie. MENU Dorotki

Partnerem odcinka jest Moja Gazetka, czyli gazetki, promocje, karty - https://mojagazetka.com/ Ciasto, które możecie z łatwością ( i z tym...

Przekąski i przystawki imprezowe dla dzieci. Część druga. MENU Dorotki.

Przygotowanie menu dla dzieci to szczególne wyzwanie, któremu łatwo sprostacie po obejrzeniu tego filmu i moich wskazówek. Dzieci będą zachwycone,...

Przekąski i przystawki imprezowe dla dzieci. Część pierwsza. MENU Dorotki.

Przygotowanie menu dla dzieci to szczególne wyzwanie, któremu łatwo sprostacie po obejrzeniu tego filmu i moich wskazówek. Dzieci będą zachwycone,...

Zakręcone drożdżowe bułeczki cynamonowe z bakaliami. MENU Dorotki.

Jak zrobić przepyszne, aromatyczne bułeczki drożdżowe ale inne niż zawsze? Polecam takie zakręcone z dodatkiem cynamonu i bakalii.

Kotlet de volaille devolay. Soczysty z masełkiem w środku i po prostu pyszny. MENU Dorotki.

Pokaże Wam jak zrobić przepyszny kotlet de volaille. Mam nadzieję, że uda mi się Was przekonać, że wcale nie jest taki skomplikowany i trudny w...

Dlaczego warto pić wodę? Co zrobić aby każdy ją polubił? Jak zrobić napój izotoniczny? MENU Dorotki.

Dzisiaj opowiem Wam trochę o wodzie. Pokażę, co można zrobić, aby nie tylko była zdrowa, ale także zaczęła smakować tym, którzy za nią nie...

Biała kiełbasa duszona i zapiekana w białym winie z porem i pieczarkami. MENU Dorotki.

Przepis na przygotowanie białej kiełbasy trochę inaczej niż tradycyjnie. Będzie ona duszona w białym winie w towarzystwie pieczarek, pora i...

Pieczona rolada z boczku nadziewana śliwkami. Domowa wędlina. Pieczony boczek. MENU Dorotki.

Jak zrobić samemu domową wędlinę? Pyszny pieczony boczek nadaje się zarówno na obiad jak i przepyszna wędlina na chleb. Możecie ją upiec w domu we...

Ozdoby z jajek. Jak zrobić zwierzątka z jajek, którymi można ozdobić świąteczny stół. MENU Dorotki.

Kilka pomysłów jak wykonać atrakcyjne ozdoby z jajek w postaci zwierzątek, które na pewno polubią dzieci. Są również atrakcyjną wersją przekąsek...

Maślana babka cytrynowa z malinami. Najlepsza Wielkanocna babka. MENU Dorotki.

Przepis na maślaną babkę cytrynową z malinami w środku i na wierzchu z malinowym lukrem. W filmie została wykorzystana kolekcja marki Villa Italia...

Pierogi z kaszanką. Pierogi jakich nie jedliście! MENU Dorotki.

Wyjątkowo warte spróbowania szczególnie dla wielbicieli i pierogów i kaszanki. Wszystko po kolei: Jak przygotować farsz z kaszanki?Jak zrobić...