Domowy Survival - Ryż: czemu warto mieć go w zapasie żywności 6 powodów


Ryż to świetny produkt, by mieć go w zapasie żywności. Zajrzyj do materiału i sprawdź sam, dlaczego! Prawdopodobnie najlepszy sklep dla preppersów w Polsce: https://karaluch.com.pl/ Materiał o garnku PowerPot 5: https://www.youtube.com/watch?v=474PI5lxwM0 Nasz blog: http://domowy-survival.pl/ Fanpage: https://www.facebook.com/domowy.survival/ Facebookowa grupa dla fanów: https://www.facebook.com/groups/domowysurvival/ Instagram: https://www.instagram.com/dwelling.survival/ Dotacje w Bitcoin: 18Mk6j2mFcky1vJeiqxrZteEeuhthvRd9

Najlepsze komentarze:

Zwierz?... ja mam pomieszczenie w domu schowanko i tam jest mase zapasów
MultiKo... Mam 8-letni ryż w słoiku. Ciekawe jakie ma teraz właściwości. Tłuszcz w nim na pewno zjęczał i jest niezdrowy. Możliwe że bakterie tez zrobiły swoje.
Le Kret... Ja ryż kapsluje w butelkach po piwie. Butelki myję i suszę/dezyfekuję w piekarniku w 110-120 st. C. Wsypuję ryż, kapsluję kapslownicą i zanurzam kapsel w roztopionym laku (kapsle mają tendencję do rdzewienia). Ma to dwie zalety IMHO tzn.: ryż jest porcjowany, dobrze zabezpieczony, a i dostępność butelek (butelka kosztuje 0,50 zł, kapslownica - dobra - 30 zł, 50 sztuk kapsli 3 zł). tak można przechowywać wszystkie produkty sypkie cukier, Mąka, sól, kaszę… Pozdrawiam Łukasz
Dorota ... ryz-nic tylko jesc nie umierac
Aroczan... ryżowy książę zatrudnia się za marketingowa ryżu
darek s... ja jadam kasze jaglana. Testuje jak dlugo polezy i z czym smakuje. Smakuje ze wszystkim, malo opalu idzie na gotowanie (3 min a pozniej dojzewa pod kocem) ze wszyskim smakuje. Nie nudzi sie, Teraz zabieram sie do testowania kaszy z pokrzywa czosnkiem i olejen0
Bobobob... Stare przysłowie z czasów II wojny światowej z Wilenszczyzny "kasza to pociecha nasza"
Micha?... A co z trawą można ją jeść?
???? ??... Czy mógłbyś nagrać odcinek o tym jak zachowywać się np. w razie ataku atomowego?
???? ??... Czy mógłbyś nagrać odcinek o tym jak zachowywać się np. w razie ataku atomowego?


kamil h... A co myślicie o kaszkach typu ''mleczy start'' czy ''kaszkach ryżowych'' z np: boobovita (nie wiem jak się to dokładnie pisze). Oczywiście nie miałem osobistego spotkania z tymi produktami.
Roman T... Drobna uwaga techniczna: z samego ryżu wina ani bimbru się nie zrobi, zawsze jest potrzebny cukier który drożdże mogłyby przerobić. Gdybyśmy chcieli zrobić zacier ryżowy to potrzebujemy enzymów scukrzających albo chociaż słodu jęczmiennego. Skrobi drożdże nie fermentują i po dodaniu do wody na pewno wino nam nie wyjdzie.
hmmm mm... a jak się nazywał ten program który był omawiany na Q&A co zrzucono bombę bo nie mogę znaleźć .
Duch G... A co sądzisz o podejmowaniu od czasu do czasu kilkudniowych głodówek? Gdzieś kiedyś przeczytałem, że to nawet zdrowe...
Bodziak... Nagrywałeś w ciepłych krajach?
WOJNA.i... Bardzo "ciekawe" jest zakończenie tego odcinka ;)
easy pe... fajny film
DaDAWID... U ciebie już Wiosna zakwitała :D ?
Martine... Na pewno, dużym zainteresowaniem cieszyłby się filmik, o dzikich roślinach jadalnych i jadalnych robaczkach- które można jeść?
ruwnole... Możemy także stworzyć swego rodzaju -słaby bo słaby, ale zawsze klej ryżowy. dodatkowo Ma działanie łagodzące objawy zatrucia u zwierząt co może być również pożyteczna informacją :) Może miec także zastosowanie jako puder ryżowy wystarczy makę ryżowa zmieszać z cynamonem (antybakteryjność) i ew. talkiem aby uzyskać "jakiejś" jakości kosmetyk :)
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/channel/UCtgwI4OVMGw_deAYE7pqcww