Pizza margherita z Neapolu | PASCAL W DOMU! | Sprawdź odc. 56!

Pascal Brodnicki »
Sprawdź FEJM na youtube dla kanału "Pascal Brodnicki"! Kliknij tutaj aby przejść do statystyk »
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡https://goo.gl/ctyhL0
FACEBOOK ➡➡➡ https://facebook.com/PascalBrodnickiOfficial
INSTAGRAM ➡➡➡ https://www.instagram.com/pascal_brodnicki_official
TWITTER ➡➡➡ https://twitter.com/PascalBrodnicki

Składniki:
Ciasto do pizzy: https://youtu.be/3ixvAqDa7dA
Sos: passata pomidorowa, pieprz, sól, odrobina suszonego oregano i czosnku
Mozzarella z mleka bawolego
15-20 g parmezanu
Kilka listków świeżej bazylii
Odrobina oliwy

Przygotowanie:
Przygotowane wcześniej ciasto ugniataj z obydwu stron. Gdy spód będzie gotowy, przełóż je na blachę wyłożoną pergaminem. Na ciasto wyłóż sos, dopraw jeszcze odrobiną soli. Następnie pokrusz mozzarellę na wierzch, na to zetrzyj jeszcze parmezan oraz wyłóż kilka listków bazylii. Całość skrop oliwą. Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (termoobieg i grzanie od dołu, ale jeśli nie masz tej opcji, to 220 stopni) i piecz ok. 6 – 7 min.
Po tym czasie wyciągnij pizzę z piekarnika i wyłóż na wierzch ponownie kilka listków świeżej bazylii. Et voila! Smacznego :)

Komentarze:

agniesz... JAKIEŚ DZIWNE TO CIASTO ...COŚ MAŁO ELASTYCZNE ...
M N... Beznadziejny przepis, nawet nie zadał sobie trudu rozkręcić piekarnika na maksymalną temperaturę, pomijam już wszystkie błędy dotyczące samego ciasta i sosu, co zauważyli wcześniej komentujący. Do pizzy z Neapolu ta pizza ma bardzo daleko, w sumie mniej więcej tyle jak z Warszawy na Sycylię.
Ka Z... Mleka ? bawoła??
To chyba śmietana☺️?
Tak Nie... 2:00 twisting slash
piochom... Smaka mi narobiłeś
gosia.... Najprostsza i najsmaczniejsza jest pizza marinara <3
Lumpera... Nie podoba mi się to. Wkładasz pizzę na zimnej blaszce do piekarnika 200°. I to ma się zrobić w 7 min? Pizza potrzebuję minimum 400° a W domu piekarnik na maksa i łopatka zrzucić na rozgrzany kamień lub grubą stalową płytę. Jeśli przy wyrabianiu pizzy zrobi się mała dziurka to lepiej nie ruszać tego niż dłubać ciasto na brzegu. I jeszcze jedna sprawa – mozzarella musi być dobrej klasy bo inaczej wychodzi dziadostwo.
Wiktor ... Zrobiłem pizzę wg twojego przepisy prawie 1 do 1 i wyszła super i coraz lepsza. :) Dzięki
Ambit... te mam pytanie, a zamiast 2 a potem 6 godzin nie może wyrastać po prostu 8 godzin bez przerwy?
Miko?aj... Mam 11 lat i chce nauczyć się robić pizze zrobiłem ją parę razy i zawsze jak ciasto rosło to na górze robiła się skorupa to dobrze czy źle
nexus 1... ja nie lubie margality
Joasia ... Jesteś taki naturalny Pascal,przyjemnie się ogląda.
MaldoMa... Osobiście w piekarniku elektrycznym polecałbym pieczenie z początku samego ciasta z passatą, a następnie wrzucenie pozostałych składników na 2 min przed końcem pieczenia. Mozarella powinna być na takiej pizzy nadal biała, przez długi czas termicznej obróbki robi się żółta i traci swoje walory smakowe.
Elisabe... Pascal pizze nie piecze sie na papierze?
iwona i... pascal to nie jest pizza po włosku tylko po francusku??
jaca ba... Pascal to nie jest pizza po włosku tylko po francusku.Efekt końcowy mówi sam za siebie.??
Radek K... Drogi pascalu możesz pokazać jak zrobić jakieś sosy do pizzy i inne rodzaje pizzy np hawajską?
lechard... chyba mozzarella z mleka od bawolicy a nie od bawoła bo to inne mlekochyba:)
Damian ... Witam cie Paskal twój przepis na ciasto jak i na pizze jest wyśmienity, rodzinka się zajadała, wrzuciłbym zdjęcie ale nie wiem jak :p.
Bartek ... Pascal bazylie tak mi sie wydaje że powinno sie dodawać po upieczonej już pizzy :) czy to prawda?
Źródło: https://www.youtube.com/channel/UCI4cZdpxXAivR274Hwo1reg