Schab z szynkowaru w całości :: Skutecznie.Tv HD]

SkutecznieTv »
Sprawdź FEJM na youtube dla kanału "SkutecznieTv"! Kliknij tutaj aby przejść do statystyk »
Pyszny i prosty schab z szynkowaru… Domowy, idealny na święta, jak i na co dzień -świetna alternatywa dla kupnych wędlin. Taki schab robi się szybko i jest banalnie prosty. Ja przygotuję go w szynkowarze, bo skoro go mam, to z niego korzystam, ale gdybym nie miała, to parzyłabym mięso np. w szczelnie zawiniętym rękawie do pieczenia:) W tym roku planuję go zrobić na Wielkanoc i prezentuję go właśnie w ramach przepisów wielkanocnych.

Zobacz też:
- Babka gotowana (na Wielkanoc i nie tylko): https://www.youtube.com/watch?v=aw_kajxg6x8
- Brzoskwiniowy sernik na zimno: https://www.youtube.com/watch?v=UzvD_JlA_uY
- Śledzie pod pierzynką: https://www.youtube.com/watch?v=84ccCPG42H8
- Świąteczny pasztet z królika: https://www.youtube.com/watch?v=WDGzWPiUHFM
- Domowe wędliny i mięsa (PLAYLISTA): https://www.youtube.com/playlist?list=PLyZFSBnbnN50IJh5Cn_l8XwhrIuOse_gM
- Ciasta i desery (PLAYLISTA): https://www.youtube.com/playlist?list=PLyZFSBnbnN52kiSic9pZr1Ql-HzAVGB2I
- Wielkanoc -wybrane (PLAYLISTA): https://www.youtube.com/playlist?list=PLyZFSBnbnN50ft825I4YoCadfgmemNHwm

Składniki i przepis: http://skutecznie.tv/2017/03/schab-z-szynkowaru-w-calosci

TOP 20

1. Pizza jak z pizzerii :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=67qhL4N3U8s&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

2. Fenomenalnie prosty chleb :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=qXwZERdNjzs&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

3. Jak ozdobić tort/ciasto motywem 'Spiderman' :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=37MxMCTbUhI&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

4. Słoikówka, czyli łopatka ze słoika :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=DGn6KOIjdZQ&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

5. Domowy żółty ser -smaczny i niskotłuszczowy :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=f_KCmAV56Pw&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

6. Rogaliki drożdżowe z dżemem -pyszne i szybko znikające :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=wlPqTzOsMRQ&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

7. Leniwe pierogi -szybkie i pyszne :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=dvOzcMrCYIk&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

8. Ciasto na pierogi -szybko i skutecznie :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=BKMn4e26qUY&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

9. Jak zrobić cieniutkie i chrupiące chipsy domowe :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=pXrwf06Iojw&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

10. Jak barwić lukier ozdobny i dlaczego;) :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=hicgykgv7oQ&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

11. Zapraszam do Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=VKRU2VMzXoU&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

12. Jak zrobić tort/ciasto w kształcie samochodu :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=Kgc7EPIPC-E&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

13. Pizza z patelni :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=yrv96wuCIMY&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

14. Prosty sernik -kremowy i aksamitny :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=fnjF97L4_II&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

15. Lody śmietankowo-czekoladowe :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=3ve3pFnF9wM&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

16. Jak zrobić bazowy lukier ozdobny :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=0p_fs0kbA-c&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

17. Fenomenalnie prosty chleb -na zakwasie :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=IdATjqMPPjQ&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

18. Proste, Smaczne I Szybkie W Przygotowaniu Dania | Subskrybuj Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=O9D03uClp5Q&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

19. Śledzie po kaszubsku -przepyszne;) :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=4IYuwporgbg&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA

20. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=nIBDyqyJxUk&list=UUyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA


Zapraszam na mój fan page: https://www.facebook.com/Gotuj.Skutecznie.Tv

Subskrybuj mój kanał: http://www.youtube.com/user/skutecznietv?sub_confirmation=1

Komentarze:

Dominik...Bardzo przyjemnie się Pani słucha, dziś próbuję dziękuje za materiał i pozdrawiam ! :)
Dorota ...Mięso ma taki kolor jakby była użyta peklosól
Marek J...Sliczota
Asia F...dodam że chciałabym zrobić tę szyneczkę w całości
Asia F...Witam Pani Magdo kupiłam szynkowar na 80 dkg mięsa i chciałabym zrobić w nim szyneczkę bez dodatku soli peklowej z szynki wieprzowej tak zwanej kulki czy mogę to zrobić tak jak w tym przepisie czy poleci mi Pani inny przepis?
Magda J...Pani Madziu o jakiej pojemności ma Pani szynkowar
Karolin...Pani Magdo u mnie schabik parzył się dobre trzy godz. z kawałkiem - zrobiłam wszystko wg wskazówek tzn. pyrka sobie na najmniejszym gazie czy może to trwać tyle przez to że szynkowar był wyciągnięty do garnka prosto z lodówki?
?ukasz ...Witam, jeśli posiadam szynkowar 3kg, to jakie zastosować proporcje przypraw? Pozdrawiam ;)
DeviusP...Mój schab bardziej siwy wyszedł coś jak by pieczony ale inny Przepis 100% satysfakcji.
Mike Ra...A co sie by stalo jakby za wysoka temperatura parzenia Byla



And?ela...Magdo chcę kupić szynkowar tylko zastanawiam się który prostokątny czy okrągły,doradz mi ?
Tyty J...Ja mam pytanie dość ważne. Mając na względzie Pani 2 inne filmy (obie słoikówki) - gdzie odbyła się dyskusja o tym by 2x gotować mięso dzień po dniu - aby zniszczyć wylęgające się bakterie - czy tutaj ta zasada nie obowiązuje? Tutaj mięso gotowane (u mnie 73-80 stopni bo ciężko było utrzymać) załatwia sprawę z bakteriami i już potem nie trzeba drugi raz gotować? Bardzo proszę o odp.
Dziękuję i pozdrawiam.
Danuta ...casto kardynalskie
Dariusz...Pani Magdo a jakaś szynka z wołowiny? Ma Pani jakiś przepis?
klobuko...Wszystko ok, generalnie polędwica wyszła super. W gwoli ścisłości - w ciągu ok 2h na pewno schab nie osiągnął 80 stopni. Ba, nie osiągnął nawet 70 stopni. Pierwszy błąd to wstawianie szynkowaru do 80 stopni wody - temp wody gwałtownie spadnie do ok 60-65 stopni - wg mnie powinno się wstawić do prawie gotującej się wody, jej temp i tak szybko spadnie do 80. Druga sprawa to temperatura wsadu - wg mnie powinna wynieść docelowo ok 70 stopni. Przy 80 stopniach to byłyby same wióry. Właśnie nastawiam drugą porcję mięsa :-)
endriu1...Na prawdę udało Ci się uzyskać 80 stopni w tym filmie?
U mnie szynkowar siedział w 80 stopniach przez 3:10 i ledwo co dobiłem do 78, dalej już nie miałem siły czekać (tutaj mówisz, że u Ciebie trwa to 2h).
Od 70 stopni szło bardzo powolutku i coś tutaj nie gra, skoro Ty niby w ciągu 2h miałaś te 80 w środku mięsa.
Parametry dokładnie takie same, więc dlaczego tak się stało?
endriu1...Właśnie wskoczył szynkowar do lodówki :D
endriu1...Zrobię obowiązkowo :D
Mrozio...Jak zacząłem oprawiać schab i wycinać to co mi się nie podobało to prawie nic z niego nie zostało ?. Pozdrawiam
Clara V...Zrobiłam tak szynkę. Za 48 godzin pójdzie do parzenia. Już nie mogę się doczekać :D
Źródło: https://www.youtube.com/channel/UCyuXbQrj8UwmzyPN4kZ7zHA